ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ 2016

lunar_eclipse_featured
Έκλειψη Σελήνης Παρθένου-Ιχθύων
15th September 2016
new_moon_libra_2016_angela_tiki
Νέα Σελήνη στον Ζυγό 2016
1st October 2016
Όλα τα άρθρα

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ 2016

mars-capricorn-astrologica-gr

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ

27 Σεπτεμβρίου – 7 Νοεμβρίου

Αλλαγή δυναμικής σηματοδοτεί η νέα θέση του Άρη στο ζώδιο του Αιγόκερω. Παρορμητικός και γήινος, δίνει ώθηση και θέληση για δράση και υλοποίηση σε πρακτικό επίπεδο. Λειτουργεί προσγειωμένα, συντηρητικά, ενίοτε υπολογιστικά και σκληρά χωρίς περιθώρια συναισθηματισμού, κάτι που θα τον άφηνε εκτεθειμένο.

Σε ένα Κρόνιο περιβάλλον θα περίμενε κανείς ο Άρης να νιώθει άβολα όμως, στο ζώδιο αυτό βρίσκεται σε έξαρση καθώς, η ενέργεια του είναι δομημένη και στοχευόμενη. Ο Άρης στον Αιγόκερω δρα με σκοπό την  επίτευξη των στόχων του όντας δεσμευμένος απέναντι σε αυτόν τον στόχο, με αυτοπειθαρχία και προγραμματισμό γιατί αυτό ουσιαστικά που τον ωθεί είναι η δύναμη της φιλοδοξίας και της επιμονής. Εδώ λοιπόν η ενέργεια δεν μπλοκάρεται αλλά οριοθετείται.

Κάτω από την επίδραση αυτή λοιπόν, στρεφόμαστε κι εμείς προς την ίδια κατεύθυνση. Οι στόχοι μας επιβάλλεται να γίνουν πιο ρεαλιστικοί και να χρησιμοποιήσουμε την λογική μας. Σε αυτή την φάση, η σταδιακή κατάκτηση είναι η καλύτερη μέθοδος. Ο Άρης στον Αιγόκερω θέλει να ξέρει που βαδίζει γι’ αυτό και βοηθά αυτούς που καταστρώνουν στρατηγική και δεν προχωράνε στα τυφλά.

Ο Άρης αυξάνει την κοινωνική δραστηριοποίηση κι αντικειμενικά το ζητούμενο του δεν είναι η προσωπική προβολή αλλά η δραστηριοποίηση μας για το γενικότερο καλό με βάση τις κοινωνικές ανάγκες. Θέλει να λειτουργήσουμε δηλαδή ώριμα και συνειδητοποιημένα. Η ταπεινότητα που πρέπει να επιδείξουμε είναι κι αυτή μέσα στα πλαίσια αυτής της διέλευσης γι’ αυτό και σοφός θα είναι αυτός που θα ασκήσει την δύναμη του σιωπηλά μεν σταθερά δε, ειδάλλως θα αντιμετωπίσει μεγάλες αντιστάσεις. Κι αυτό γιατί ο Άρης στον Αιγόκερω έχει θέμα με κάθε μορφή εξουσίας που πάει να του επιβληθεί με τσαμπουκά. Όσο βρίσκεται εδώ, αντιλαμβανόμαστε καλύτερα οποιαδήποτε προσπάθεια εγκλωβισμού και χειραγώγησης γεγονός που θα φέρει στην επιφάνεια τον θυμό σε αρκετές περιπτώσεις.

Η γήινη φύση του Αιγόκερω έχει σαν στόχο του την υλική ανταμοιβή, γι’ αυτό και τα χρήματα αυτήν την περίοδο αποτελούν ουσιαστικό κίνητρο στις προσπάθειες μας με τελικό σκοπό την δημιουργία ενός περιβάλλοντος σταθερότητας.  

Απαραίτητη προϋπόθεση για να δώσει το μέγιστο των θετικών του χαρακτηριστικών είναι η σωστή διαχείριση, ειδικότερα όταν υπάρχουν επιρροές από άλλους πλανήτες. Καθώς σιχαίνεται να είναι διάσπαρτος, το επόμενο διάστημα θα δοκιμάσει το κατά πόσο μπορούμε να μείνουμε πιστοί στον τρόπο δράσης μας.

Στις 06/10, με τον Άρη σε όψη τετραγώνου με τον Δία από τον Ζυγό (διαβάστε εδώ) πολλαπλασιάζονται τα επίπεδα ενέργειας και η θέληση να γίνει το δικό μας. Δίνουμε αγώνα να πραγματοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας αλλά όπως προαναφέραμε αυτό επιτυγχάνεται εάν κι εφόσον δεν ξοδέψουμε αλόγιστα την ενέργεια μας. Όντας σε πνευματική εγρήγορση, πιθανόν να φέρει διαμάχες πάνω σε ζητήματα απόψεων και πεποιθήσεων. Υπερασπίζοντας κάθε πλευρά το δικό της δίκιο δημιουργείται ανισορροπία σε σχέσεις και συνεργασίες. Καλό θα ήταν να ξέρουμε που να σταματήσουμε. Στον αντίποδα όμως και με την ανάλογη διάθεση και ειρηνευτικό πνεύμα, μπορούμε να γεφυρώσουμε το χάσμα και να επιφέρουμε την αρμονία στις σχέσεις μας… Επηρεάζονται άμεσα Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί κι Αιγόκεροι γεννημένοι την πρώτη εβδομάδα του ζωδίου τους κι όσοι έχουν πλανήτες, κι ωροσκόπο κοντά στην 05ο42’ του Παρορμητικού Σταυρού.

Στις 11/10, το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα δίνει την δυνατότητα για πρακτικό ρεαλισμό. Σε αυτήν την μοίρα στο τέλος Αυγούστου ο Άρης συνάντησε τον Κρόνο (στο ζώδιο του Τοξότη) και τώρα επαναλαμβάνει το σενάριο της ελεγχόμενης προσέγγισης των πραγμάτων. Αντιλαμβανόμαστε την δύναμη της ευαίσθητης πλευράς μας, της φαντασίας μας, του ιδεαλισμού μας και δίνει το κουράγιο και την θέληση να εκπληρώσουμε τα όνειρα μας. Πιο θετική απέναντι στα ζώδια του Νερού και της Γης (με περισσότερη προσοχή οι Καρκίνοι και Παρθένοι)  γεννημένοι στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου, και όσους  έχουν πλανήτες κι ωροσκόπο κοντά στην 09ο39’ σ’ αυτά τα ζώδια.   

Στις 19/10 ο Άρης συναντά τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Εδώ η δύναμη και η θέληση αποκτούν επικές διαστάσεις, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απίστευτο σθένος, προσήλωση και επιμονή έως την εμμονή και τις αδίστακτες συμπεριφορές. Όλα εξαρτώνται από την σοφή διαχείριση των καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε. Η αναγεννητική ιδιότητα του Πλούτωνα μπορεί να μας βοηθήσει να αλλάξουμε ξεπεράσουμε εμπόδια και ψυχολογικές προκλήσεις. Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά σε άτομα που μπορεί να προσπαθήσουν να σας εγκλωβίσουν χρησιμοποιώντας μεθόδους ψυχολογικών εκβιασμών και χειραγώγησης. Επηρεάζονται άμεσα Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί κι Αιγόκεροι γεννημένοι στα μέσα του ζωδίου τους (πρώτη εβδομάδα του μήνα) κι όσοι έχουν πλανήτες, κι ωροσκόπο κοντά στην 15ο03’ του Παρορμητικού Σταυρού. Τα ζώδια της Γης του δεύτερου δεκαημέρου είστε οι περισσότερο κερδισμένοι αρκεί να εκμεταλλευτείτε σωστά τις συγκυρίες.

Στις 29/10 ο Άρης σε αντιπαράθεση με τον Ουρανό στον Κριό, δημιουργεί ένα εκρηκτικό κλίμα έντασης και υπέρ-ενέργειας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες διαστάσεις εάν δεν εκτονωθεί κατάλληλα. Οι γεννημένοι στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου των παρορμητικών ζωδίων – Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί κι Αιγόκεροι – και όσοι έχετε πλανήτες κι ωροσκόπο κοντά στην 21ο57’, προσπαθήστε να εκτονώσετε την ενέργεια σας κάνοντας γυμναστική ή οτιδήποτε άλλο σας ευχαριστεί και ας είστε προσεκτικοί και συγκροτημένοι ούτως ώστε να μην κάνετε πράγματα που όχι μόνο θα μετανιώσετε αλλά θα ζημιώσουν την σταθερότητα της ζωής σας.

Σας εύχομαι να έχετε μια εποικοδομητική και δημιουργική διέλευση. Από εμένα με όλη μου την αγάπη…

Άντζελα Τίκη – αστρολόγος

Comments are closed.