Νέα Σελήνη στον Τοξότη

new_moon_libra_2016_angela_tiki
Νέα Σελήνη στον Ζυγό 2016
1st October 2016
hard-work-sun-saturn-astrologica-gr
Σύνοδος Ήλιου-Κρόνου στον Τοξότη
9th December 2016
Όλα τα άρθρα

Νέα Σελήνη στον Τοξότη

new_moon_sagittarius_2016_angela_tiki

29 Νοεμβρίου 2016

Ο Νοέμβριος κλείνει με την Νέα Σελήνη στον Τοξότη, στρέφοντας την προσοχή μας στην αναζήτηση της προσωπικής μας ελευθερίας και αλήθειας, την επέκταση κι εξέλιξη μας, την διεύρυνση των ορίων μας μέσα από νέους στόχους που θα μας απελευθερώσουν από το στατικό παρελθόν μας. Φέρνει αισιοδοξία στον τρόπο που προσεγγίζουμε την ζωή αλλά ενίοτε η τάση απερισκεψίας χαραμίζει την οποιαδήποτε εύνοια.

Η άμεση επίδραση του Ποσειδώνα και των Δεσμών Σελήνης στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου υπέρ-μεγεθύνουν την δίψα μας για συναισθηματική ικανοποίηση αλλά και την ανάγκη να έρθουμε σε ειρήνη κι αρμονία με τον εαυτό μας! Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι όπου μπορούμε να σκηνοθετήσουμε εκ νέου το μελλοντικό σενάριο της ύπαρξης μας! Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, ο Ποσειδώνας επιδιώκει να διαλύσει οτιδήποτε παγιωμένο (και άχρηστο) με σκοπό να μας περάσει σε άλλα υψηλότερα επίπεδα, την επαφή μας με το αδιόρατο κομμάτι του εαυτού μας – το υποσυνείδητο! Μπορεί να το αγνοούμε αλλά, τώρα μας καλεί να ανοίξουμε την πόρτα και να του συστηθούμε…

Οκ! Αυτό είναι το ιδανικό σενάριο αλλά… άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε! Και συνήθως ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε, είναι… να πάθουμε, ότι πόρτα φάμε κατάμουτρα αυτήν την περίοδο, κι ότι κρίση (συναισθηματική και πρακτική) κι αν αντιμετωπίσουμε, ας γίνει η αιτία να ξυπνήσουμε και να πάμε παρακάτω! Για αρκετούς από εμάς, μια πυκνή ομίχλη έχει κατέβει στον πλανήτη Γη, δημιουργώντας μια ασάφεια, έλλειψη προσανατολισμού και αισθήματα αβεβαιότητας. Η Νέα Σελήνη δίνει το σύνθημα να ξεπεράσουμε τα όρια μας και να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας… με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ΟΡΑΜΑ! Η αρνητική της εκδήλωση (αποτέλεσμα δικής μας επιλογής πάντα) είναι να μην έχουμε καθορίσει τα όρια της ανοχής μας, των αντιλήψεων μας, των στόχων μας, επιτρέποντας σε εξωγενείς παράγοντες να «καταπατούν» τον χώρο μας. Σε κάποιες περιπτώσεις αδυνατούμε να σκιαγραφήσουμε την πραγματική διάσταση των πραγμάτων, είτε υποτιμώντας είτε υπερεκτιμώντας τα. Αμφιβολίες, το μυαλό μας κατακλύζουνε πολλές, αλλά… μακάριοι όσοι έχουν πίστη και προοπτική!

Το υπόλοιπο πλανητικό σκηνικό συνηγορεί να δράσουμε όντας άμεσοι, αυθεντικοί, ειλικρινείς κι ενθουσιώδεις! Η «ηλεκτρισμένη» ενέργεια που κυκλοφορεί φέρνει έμπνευση και πολλές «επιφοιτήσεις». Θα πρέπει να πατάμε όμως γερά στα πόδια μας, ειδάλλως με ορατότητα μηδέν δεν πατάμε τέρμα το γκάζι! So beware!

Στον ερωτικό τομέα τώρα, καθώς η Αφροδίτη φλερτάρει με Δία, Ουρανό και Πλούτωνα έχει χάσει λίγο τον μπούσουλα! Γι’ αυτό κι αν δεν έχουμε προμηθευτεί το κατάλληλο λεξικό μετάφρασης, η ανάγκη μας για ουσιαστική αγάπη και συνύπαρξη μπορεί να μας βάλει σε βασανιστικές καταστάσεις. Αν επιτέλους αναγνωρίσατε τις αξίες του έρωτα και του εαυτού σας, και αποφασίσατε να μην ξανά-συμβιβαστείτε, τότε βρίσκεστε στον σωστό δρόμο. Αν όμως επιμένετε να «κάνετε τονωτικές ενέσεις» σε τελειωμένες σχέσεις, προκειμένου να επιβεβαιωθείτε, ή επειδή φοβάστε την απόρριψη ή την μοναξιά, τότε sorry… you called the wrong number! Κορίτσια κι αγόρια, μήπως να κάνετε μια επανάληψη ώστε να βρείτε το κέντρο σας; Μήπως μας έχει καταβάλει η εγωπάθεια κι ο εγωισμός; Watch your motives κι απελευθερώστε την καρδιά σας…

Και μια τελευταία συμβουλή:  Ασχοληθείτε με τα οικονομικά σας, καταστρώστε έναν μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό και μην υποκαθιστάτε την ευτυχία σας με τα υλικά. Λένε πως «το χρήμα δεν κάνει την ευτυχία» αλλά εγώ θα συμπληρώσω πως «ανάμεσα σε δύο δυστυχισμένους, ο πλουσιότερος την εξαγοράζει»… Γι’ αυτό και δεν κάνει τίποτα για να την κατακτήσει! Got it?

Άντζελα Τίκη

Αστρολόγος

Comments are closed.