Έκλειψη Σελήνης – Φεβρουάριος 2017

fullmoon_jan2017_astrologica_gr
Πανσέληνος Αιγόκερου-Καρκίνου 2017
11th January 2017
Όλα τα άρθρα

Έκλειψη Σελήνης – Φεβρουάριος 2017

Lunar eclipse Feb 2017_angela_tiki

ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ☼ Υδροχόος ♒ – ☽ Λέων ♌ 22o28’

11 Φεβρουαρίου, 2017

Να ‘μαστε στον Φεβρουάριο, τον μήνα των πρώτων εκλείψεων για το 2017. Ήδη εδώ και αρκετό καιρό βρισκόμαστε υπό την επήρεια της Σεληνιακής έκλειψης, η οποία γίνεται στις 11 Φεβρουαρίου (2:30 π.μ. περίπου με τις Ελληνικές συντεταγμένες).

Στα μισά του κύκλου της Σελήνης – κατά την φάση της πανσελήνου – είναι η στιγμή που είτε βρίσκουμε ολοκλήρωση, εκπλήρωση και διαφώτιση, ή μπορεί να δεχτούμε αντίθετες επιδράσεις όπως διλήμματα, συγκρούσεις και εσωτερικές ανισορροπίες ή ανισορροπίες στις σχέσεις. Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που διαχειριστήκαμε τις προκλήσεις ως τώρα, πόσο φοβηθήκαμε να απελευθερωθούμε, πόσο αντισταθήκαμε στην διαδικασία της πνευματικής μας ανάπτυξης. Είναι η στιγμή που η Σελήνη αντανακλά στο μέγιστο το Ηλιακό φως προς την Γη, προς εμάς. Όμως, κατά την διάρκεια της έκλειψης, η μετάδοση του φωτός εμποδίζεται – μερικώς ή εντελώς – καθώς η Γη παρεμβάλλεται στην αλληλεπίδραση Σελήνης-Ήλιου.

Η Σελήνη στον Λέοντα προσθέτει συναισθηματική ζωντάνια και θέληση. Φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη μας για ευχαρίστηση, δημιουργική έκφραση και εσωτερική ικανοποίηση. Η ζωτική ενέργεια του Ήλιου – κυβερνήτη του Λέοντα – μας παρακινεί να συνδεθούμε με την καρδιά μας. Χρησιμοποιώντας την ενέργεια του Υδροχόου, είναι η ευκαιρία μας να ανεβάσουμε την συνειδητότητα μας σε υψηλότερο πνευματικό επίπεδο. Ο ακρογωνιαίος λίθος της προσωπικής μας προόδου και εξέλιξης, είναι να αντιληφθούμε την ουσία της ζωής μας.

Οι σχέσεις και η διατήρηση των ισορροπιών είναι τα βασικά σενάρια αυτής της έκλειψης. Πέρα από τα «φώτα» Σελήνη-Ήλιος, ο Δίας στον Ζυγό και ο Ουρανός στον Κριό βρίσκονται σε αντίθεση, τραβώντας ο ένας τον άλλο σε αντίθετες κατευθύνσεις. Αυτός ο σχηματισμός παράγει ένταση και στρες, καθώς η μια πλευρά ζητά απελευθέρωση και η άλλη ενότητα. Σε επιφανειακό επίπεδο, κάποιος πιθανόν να βιώσει τον διχασμό ανάμεσα στις δύο ενέργειες. Το θεμελιώδες μήνυμα όμως, είναι να είμαστε γνήσιοι και αυθεντικοί απέναντι στον εαυτό μας και τους άλλους. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να ανακαλύψουμε και να αγκαλιάσουμε την Αλήθεια μας, και κατ’ επέκταση να ανέβουμε πνευματικά, διανοητικά και συναισθηματικά. Ο Δίας επεκτείνει τις τάσεις του Ουρανού: την ανάγκη να επαναστατήσει απέναντι σε ανούσιους περιορισμούς, την ανάγκη για αναβάθμιση. Είναι η στιγμή να πούμε «αρκετά ως εδώ» σε αμετάκλητες και παγιωμένες συμπεριφορές, σχέσεις και καταστάσεις που μας κρατούν όμηρους, και οι οποίες μας εμποδίζουν να είμαστε ειλικρινείς στον πυρήνα της ψυχής μας. Ανοίξτε την καρδιά σας στα θεϊκά μηνύματα. Μην διστάσετε να εμπιστευτείτε και να πιστέψετε…

Η έκλειψη αυτή σχηματίζει ένα ιδιαίτερα σπάνιο μοτίβο, το μυστικιστικό ορθογώνιο (mystic rectangle). Υπάρχουν δύο αντιθέσεις, δύο τρίγωνα και δύο εξάγωνα στα ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα, προσθέτοντας αρσενική και εξωστρεφή ενέργεια. Η ενέργεια αυτή κυλά ομαλά και αβίαστα, γεγονός που δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν υπάρχει ταραχή, απογοήτευMystic rectangleση ακόμα και πόνος. Όσο είμαστε συγχρονισμένοι με τις λεπτοφυείς κοσμικές συχνότητες, αντιλαμβανόμαστε πως τα εξωτερικά γεγονότα είναι απεικόνιση της εσωτερικής μας κατάστασης ή αποτέλεσμα προηγούμενων επιλογών μας. Όπως ο όρος «μυστικιστικό» μας παραπέμπει σε μαγικές ιδιότητες, αυτός ο σχηματισμός είναι το κάλεσμα της αφύπνισης μας! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να αποφασίσουμε να δράσουμε! Όμως… προσέξτε! Λειτουργώντας κάτω από την ωμή ορμή του Άρη στον Κριό, και επομένως όντας ανυπόμονοι να κατακτήσουμε τους στόχους μας, ελλοχεύει ο κίνδυνος να συμπεριφερθούμε παρορμητικά και επιπόλαια.

Άλλο ένα σενάριο του χάρτη είναι το πύρινο Μεγάλο Τρίγωνο το οποίο επιτρέπει την ενέργεια του Ουρανού (Κριός), Σελήνης (Λέοντας) και Κρόνου (Τοξότης) να κυλήσει εύκολα και ελεύθερα. Η ανάγκη για συναισθηματική ελευθερία και ενθουσιασμό συνδυάζεται με μια πιο προσεκτική συμπεριφορά, ένα αίσθημα υποχρέωσης και ευθύνης. Σε αυτό το σημείο, ο Κρόνος γίνεται ο πιο σημαντικός παίχτης. Στεκούμενος στην κορυφή της πυραμίδας, είναι ο τελικός αποδέκτης φιλτράροντας όλες τις ιδέες, τα συναισθήματα, αντιδράσεις και πεποιθήσεις.

Μπορεί η Σεληνιακή έκλειψη να γίνεται στον άξονα Υδροχόου-Λέοντα, οι Δεσμοί της Σελήνης όμως συνεχίζουν να κινούνται στον άξονα των Ιχθύων-Παρθένου και η Ηλιακή έκλειψη που ακολουθεί στις 26 Φεβρουαρίου γίνεται στους Ιχθύες με την συνοδεία του Ποσειδώνα. Οι ποιότητες και τα στοιχεία των δύο εκλείψεων είναι εντελώς διαφορετικά και σε αυτή την φάση θα αντιληφθούμε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο όσο φαίνεται τώρα, να αλλάξουμε τα πράγματα άμεσα. Πρέπει πρώτα να οργανώσουμε την ζωή μας, τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας, και να θέσουμε τα όρια μας κατανοώντας τις ανάγκες μας, καθώς και να αποστασιοποιηθούμε από το παρελθόν. Απαιτείται επιπλέον προσπάθεια για να εφαρμόσουμε οτιδήποτε και να «καθαρίσουμε» – εξυγιάνουμε το περιβάλλον γύρω μας, ενώ είναι ιδιαίτερα βοηθητικό όσον αφορά την πνευματική προσέγγιση απέναντι στην ζωή και στην σύνδεση μας με το υποσυνείδητο.

Lunar_feb_11_2017yodΟι Δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται στο μεσοδιάστημα του Ερμή (Υδροχόος) / Αφροδίτης (Κριός) και αυτό προσθέτει επιπλέουσα ανάγκη να εκτιμήσουμε την ομορφιά, να ανταλλάξουμε ιδέες και να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας. Στην θετική του έκφραση, εκτιμάμε τα δώρα της ζωής, έχουμε έμπνευση, αντιλαμβανόμαστε πώς μπορούμε να δώσουμε μορφή και σχήμα στις ιδέες μας, τι σημαίνει η αγάπη για εμάς. Από την άλλη, εάν είμαστε άκαμπτοι ή αδυνατούμε να αφήνουμε τα πράγματα πίσω μας, τότε φέρνει μόνο αρνητικές σκέψεις και απογοήτευση. Συντονίστε την συχνότητα σας! Με το να είστε συναισθηματικό σφουγγάρι σε οποιαδήποτε «παραφωνία» γύρω σας, διαταράσσεται την εσωτερική σας αρμονία…

ΧΕΙΡΩΝΑΣ – ΚΡΟΝΟΣ τετράγωνο

Lunar_feb_11_2017chironΤο να είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε, να αντιληφθούμε και να εκτιμήσουμε την πραγματική διάσταση της ομορφιάς – σε εσωτερικό και εξωτερικό επίπεδο – είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμο δώρο. Καθώς ο Κρόνος στον Τοξότη βρίσκεται σε όψη με τον Χείρωνα στους Ιχθύες, μας ζητείται να καταρρίψουμε τους φόβους μας, τα αυτό-επιβαλλόμενα εμπόδια και τις συμπεριφορές που μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε, να πετύχουμε, να ωριμάσουμε. Από την άλλη, οφείλουμε να βάλουμε τα όρια και να αναλάβουμε την ευθύνη στους τομείς εκείνους που νιώθουμε ανασφάλεια, απόρριψη και πληγωμένοι. Θα πρέπει να φέρουμε στο συνειδητό μας όλα τα επαναλαμβανόμενα κληροδοτημένα πρότυπα συμπεριφοράς, να βρούμε την πηγή των αρνητικών συναισθημάτων και να τα αντιμετωπίσουμε. Κατ’ αυτό τον τρόπο, στήνουμε το σκηνικό για μελλοντικά υγιείς και σταθερές σχέσεις. Ας αφήσουμε το παρελθόν στο παρελθόν και μην επιτρέποντας σε πρότερα λάθη και αποτυχίες να καθορίσουν ή να υποβιβάσουν την αξία μας…  

Να θυμάστε πως σύντομα η Αφροδίτη θα σταματήσει να κυνηγά τον Άρη και να προσπαθεί να διορθώσει τις ζημιές που προκαλεί, καθώς θα γυρίσει σε ανάδρομη πορεία στις 4 Μαρτίου. Στο μεταξύ, η περίσσια της αρσενικής ενέργειας δημιουργεί ανυπομονησία και αίσθημα κατεπείγοντος. Είναι η ίδια ενέργεια που μας ωθεί να ψάξουμε την ολοκλήρωση μας σε εξωτερικούς παράγοντες και καταστάσεις. Μια τέτοια περίπτωση όμως βρίσκεται σε δυσαρμονία με τις Αφροδισιακές απαιτήσεις. Η ευτυχία βρίσκεται εντός μας! Και η Αφροδίτη θα αποκαλυφθεί στα μέσα Απριλίου, όταν θα σταματήσει για να ορθοδρομήσει πλέον πάνω στον Χείρωνα σε όψη με τον Κρόνο. Η τελική θεραπευτική διαδικασία των πληγών μας…

‘Αντζελα Τίκηαστρολόγος

Εκπρόσωπος Ελλάδας για τον OPA the Organization for Professional Astrology

LE2017-02-11N Η Σεληνιακή έκλειψη του Φεβρουαρίου ανήκει στην σειρά Saros 114

Η σειρά ξεκίνησε με την έκλειψη στις

13 Μαΐου 971

Saros_Lunar_114_first2

Comments are closed.